Spoštovani,


zaradi nejasne epidemiološke slike glede COVIDA 19 in nepredvidljive situacije v šolskem letu 2020/21, poleg tega zaradi slabe odzivnosti šol, da bi se tekmovanja dejansko udeležile v mesecu septembru ter zaradi odločitve, da se državna tekmovanja letos odpovedo (kot tudi niso merodajna za pridobitev Zoisovih štipendij), se je organizacijski odbor Poliglotov odločil, da tekmovanji Poliglot in Poliglot 3 na državnem nivoju letos DOKONČNO odpove. Vestno bomo pripravili tekmovanji v naslednjem šolskem letu in sicer tekmovanje Poliglot 3 (v Celju 27. 3. 2021) in tekmovanje Poliglot (v Mariboru, 20. 3. 2021). Upam, da nam bo naslednje leto uspelo izvesti obe tekmovanji.


V soboto, 30. 3. 2019, je bilo na Srednji ekonomski, storitveni in gradbeni šoli na ŠC Kranj 10. jubiljeno tekmovanje Poliglot 3 za poklicne šole. Tekmovanje poteka pod krovno organizacijo Šole za storitvene dejavnosti, ŠC Velenje. Tekmovanja se je udeležilo 101 dijakov iz cele Slovenije.
Najboljši dijak prihaja iz Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, mentorica in dijak sta prejela glavno nagrado agencije TWIN, tri-dnevni izlet v London in številne druge praktične nagrade. Rezultati so dostopni mentorjem in mentoricam, ki lahko do njih dostopajo z geslom.

Koordinatorica tekmovanja: mag. Bojana Urbanc

Rezultati

Galerija slik

kliknite ->Galerija slikPodrobnejša navodila za tekmovanje POLIGLOT 3 2020 bodo objavljena kasneje.poliglot

Spoštovani!

Tudi letos bomo kot spodbudo za dijake organizirali tekmovanje iz angleščine za triletne poklicne šole POLIGLOT 3.
Tekmovanje bo v soboto, 5. septembra 2021.


Tekmovanje je namenjeno dijakom vseh treh letnikov poklicnih šol. Iz vsake šole lahko prijavite največ šest tekmovalcev, ki so se najbolje odrezali na vašem šolskem tekmovanju. Izjema je le, če sta dva dijaka dosegla enako število točk, v tem primeru prijavite največ 7 dijakov. Drugih omejitev glede prijave tekmovalcev ni.

Organizacijski odbor Poliglota bo pripravil pilotne naloge za šolska tekmovanja, ki jih boste našli na spletni strani Poliglota po 10.1.2021. Dijaki, ki so na šolskem tekmovanju prejeli vsaj 75% od vseh možnih točk, prejmejo bronasta priznanja (glejte pod Dokumenti), ki jih izda mentor šole.

Mentorji prijavite dijake preko spletne aplikacije. Prosimo, da do takrat izvedete šolska tekmovanja. Prijava bo omogočena po 1. februarju 2021. Vsa navodila so na tej spletni strani.

Prijavnino za posameznega dijaka, naj šole poravnajo do 20. marca 2021. Podrobnejša navodila so v vabilu.

Na spletni strani najdete tudi izjave o varstvu podatkov, ki jih izpolnijo dijaki, ki so se uvrstili na državno tekmovanje in jih prinesete s seboj na tekmovanje (glejte pod Dokumenti). Na tekmovanje dijake pospremijo njihovi mentorji, ki pomagajo pri popravljanju nalog in za to dobijo potrdila za sodelovanje.

POMEMBNO: Dijaki lahko na državnem tekmovanju pri reševanju prve pole uporabljajo slovarje, ki pa jih morajo prinesti s seboj. Pri drugi poli slovarji niso dovoljeni.

Tekmovanje bomo zaključili z razglasitvijo rezultatov, podelitvijo nagrad tekmovalcem ter potrdil mentorjem tekmovalcev.


Morebitna vprašanja v zvezi s tekmovanjem oziroma njegovo izvedbo naslovite na:

Barbara Škorc: barbara.skorc@gmail.com

Morebitna vprašanja v zvezi s tekmovalnimi nalogami in prijavo naslovite na:

Bojana Urbanc: bojana.urbanc@guest.arnes.si ali 041 414 861

Morebitna vprašanja v zvezi s spletno aplikacijo in registracijo pa naslovite na:

Miran Zevnik: miran.zevnik@gmail.com